Hoe gaat het met de Recreatievijver?

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De indrukwekkende natuurontwikkeling bij de Recreatievijver zal niemand ontgaan zijn. Vele mooie plaatjes op ‘de Bis vaan Ittere’ worden hier geschoten. In principe ontstaat deze natuur vanzelf, maar aangezien de vijver in dit geval meerdere (recreatieve) functies vervuld heeft de natuur wat extra handjes nodig.

Zuidzijde vijver in de najaarszon

Dankzij de inzet van de enthousiaste OBI werkgroep Recreatievijver, onder leiding van Angéla Moberts, ontstaat er een nieuwe natuurparel. Met medewerking van de firma Bours wordt er een selectief maaibeheer toegepast waardoor er zich een grotere biodiversiteit kan ontwikkelen. De eerste resultaten zijn nu al zichtbaar, daar zitten ook bijzondere soorten tussen.

Koninginnepage
Kleine watersalamander

Best wel apart aangezien deze vijver onlangs pas is aangelegd. Door tussentijdse monitoring kan eventueel maaibeleid aangepast worden. Jaarrond wordt er in het gebied geïnventariseerd. Lees in de onderstaande bijlage ‘Verslag natuur 2020’ een overzicht van de resultaten die in 2020 behaald zijn en de werkzaamheden die er hebben plaatsgevonden.

Zin om een keer vrijblijvend mee te doen? Meld je dan aan via onze website www.info@itterenborgharen.nl of geef dit aan bij Angéla. Zaterdag 7 november staat er weer een natuurwerkochtend gepland. Een en ander natuurlijk onder voorbehoud van eventueel aangescherpte coronamaatregelen.

Aangepast maaibeleid