Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zondag 3 oktober 2021 kan je voor het zevende jaar op rij het RivierPark Maasvallei te voet verkennen tijdens het grensoverschrijdend wandelevenement ‘Maas Trek’. Dit jaar trekken we opnieuw naar het meest zuidelijke stukje van de Maasvallei, in de gemeenten Maastricht, Meerssen, Maasmechelen en Lanaken, volgens het gekende recept!

Wandel tussen de grote grazers en door echt wilde riviernatuur in Borgharen, en ontdek archeologische vondsten in de Kasteelhoeve. Ook Voulwames en Geulle aan de Maas geven hun geheimen prijs die dag. De langste route (23 km) leidt je langs Vlaamse oever door het kleine dorpje Herbricht en het prachtige natuurgebied langs dit overstromingsgevoelige dorp.

Leuk weetje: Voor deze editie hebben we van Rijkswaterstaat uitzonderlijk toestemming gekregen om over het stuw van Borgharen te wandelen! Je moet er wel wat kilometers voor over hebben want enkel de 14 en 23km lopen hier langs.

Onderweg kan je even verpozen bij de verschillende stempelposten in de Brigidahoeve (Itteren), Haarderhof (Borgharen), De Twie Keuninge (Uikhoven) of Hartelstein (Itteren).Verken het meest noordelijke puntje van het RivierPark Maasvallei tijdens de Maas Trek op zondag 3 oktober!

Deze editie van de Maas Trek wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeentes Maasmechelen, Maastricht, Lanaken en Meerssen, Walking Limburg en de natuurverenigingen Limburgs Landschap, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Praktisch

Er zijn twee startplaatsen dit jaar:

• Startplaats Kasteelhoeve Hartelstein (Hartelstein 204, 6223 HV Itteren, Maastricht)
Inschrijven mogelijk tussen 8 – 15 uur
– Enkel de routes van 3,5 km, 6 km en 9 km starten hier
– OPGELET: Parkeerplaatsen zijn hier beperkt! Wandelaars die met de fiets komen, krijgen een leuke attentie!

• Startplaats Haarderhof ( Schoolstraat 8, 6223 BE Maastricht)
– Inschrijven mogelijk tussen 8 – 14 uur
– Enkel de routes van 14 km en 23 km starten hier
– Parkeren kan op de parking op de Middenstraat

Meer info: www.maastrek.eu