Nieuwe rustbanken bij de recreatievijver

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Onlangs zijn bij de recreatievijver door de firma Vaessen twee nieuwe rustbanken geplaatst. Een rondje vijver is 1,7 km lang. Voor mensen die slecht ter been zijn meestal een te grote afstand om in een keer te overbruggen. De twee nieuwe banken, als aanvulling op de reeds bestaande bank, zijn dan ook een welkome aanvulling. Maar niet alleen voor mensen die slecht ter been zijn. De banken kunnen ook dienen als rustpunt om te genieten van de mooie omgeving, zeker nu de omgeving is verfraaid met nieuwe struiken en bomen.


De twee banken zijn deels gefinancierd door een lid van Fanfare St.Martinus-Juliana ,die verder liever anoniem wil blijven, dit uit de opbrengst van de verkoop van de fanfarezaal.


In tegenstelling tot wat wellicht gedacht of verteld wordt in het dorp verdwijnt het geld niet in de zakken van de leden van de fanfare. Ieder lid moet het bedrag dat hij/zij krijgt besteden aan een zelf te bepalen erkend goed doel! In dit geval dus de Itterse gemeenschap.


Ondanks het feit dat de verkoop van het St.Martinushoes nog niet volledig is afgerond, heeft het Consortium Grensmaas besloten om op voorhand, alvast opdracht te geven tot het plaatsen en de aankoop van de banken voor te financieren. Een hele mooie geste van het Consortium waarvoor we hun zeer dankbaar zijn.


De werkgroep recreatievijver is natuurlijk bijzonder blij met deze donatie. Voor het plaatsten van de banken is door de werkgroep contact gezocht met het Consortium Grensmaas, de beheerder van de vijver. Consortium was heel erg gecharmeerd van het voorstel en heeft direct alle medewerking toegezegd.


Het huidige fraaie lenteweer, in combinatie met de opgelegde quarantaine vanwege Corona, nodigt ons uit om te gaan wandelen en dan met name in onze nabije eigen omgeving, wij wensen jullie veel wandelplezier!

Sluit Menu