Stuw Borgharen vormt ontbrekende schakel

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Realisatie van een recreatieve verbinding via de stuw is een essentieel onderdeel van de verbindingen binnen het Rivierpark Maasvallei. Een verbinding van de binnenstad van Maastricht met het Rivierpark Maasvallei kan in principe alleen via de stuw gerealiseerd worden. Deze aansluiting vormt verder de ontbrekende schakel in het daadwerkelijk grensoverschrijdend maken van het Rivierpark Maasvallei. Onlangs werd bekend dat de geraamde kosten het beschikbare budget overschrijden. Als alternatief wordt nu een zogenaamde laagwaterbrug bekeken.

Een laagwaterbrug is geen oplossing. Mensen moeten het hele jaar door een rondje door het Rivierpark Maasvallei kunnen maken. Door het beperkte vaarseizoen van het pondje bij Uikhoven is er nu al een groot deel van het jaar geen fatsoenlijke grensoverschrijdende fietsverbinding. Het toevoegen van een laagwaterbrug is geen verbetering van deze situatie. Er zijn vraagtekens bij de overweging dat een laagwaterbrug goedkoper zou zijn. De onderhoudskosten bijvoorbeeld zullen vele malen hoger zijn dan bij een permanente passage via de stuw. De veiligheid van een dergelijke oversteek is daarnaast ook een belangrijk punt.

 

Meer lezen? Zie:

https://maastricht.notubiz.nl/document/7234252/1/RIB%20-%20Recreatieve%20verbinding%20Stuw%20Borgharen%20-%20weth%20Krabbendam%20-%202019-00732%20-%2015-01-2019