Ruimen aan de Maas, seizoen 2021

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Het wekelijkse ruimseizoen aan de Maas, begint in maart. Waar we in de afgelopen jaren altijd warm en droog weer hadden, was het dit jaar totaal anders.

We kregen te maken met winterse omstandigheden zoals sneeuw en hagelbuien, maar ook met onweer , harde windstoten en onderwater gelopen gebied. Waar het de ene week nog koud was, was het de week erop ineens bloedheet. Ondanks die variatie in temperaturen, zijn de “Maas-bikkels” uit Borgharen, Itteren, Maastricht en Termaar blijven komen.

Onze ‘Maasbikkels’

We hebben steeds met een gemiddeld aantal personen van 10 kunnen ruimen. Van Borgharen richting sluis tot Itteren richting kop van de Geul. Een groot gebied dus. Maar met steeds zeker 10 mensen schiet het ook wel op! De ene keer hadden we 25 zakken, een andere keer 6. In totaal echter hebben we zeker 152 zakken geruimd en de nodige autobanden en ander grof materiaal. We hebben ook hulp gehad van Staatsbosbeheer met het afvoeren naar de weg. Rijkswaterstaat heeft iedere week alles laten ophalen.

En weer die autobanden…
Vanalles en nog wat kom je tegen
Snoekbaars gevangen!?

We hebben het seizoen kunnen afsluiten met koffie en heerlijke fruitvlaaien. Op zaterdag 18 september gaan we nog een keer aande slag voor de Maas-clean-up. Daarna bereiden we ons weer voor op het nieuwe seizoen.
Bij deze iedereen bedankt die mee heeft gedaan!
Angela Moberts