Géén steun uit Itteren voor N Greun Brook Veur Eederein

Deel dit bericht:

Op 17 december was het slotevent van het Burgerbegrotingsproject 2023-2024 in het Vista College. Een event dat door de gemeente prima georganiseerd was. Door middel van stemrondes konden bewoners op hun favoriete projecten stemmen. Ondanks het feit dat er meermaals oproepen zijn gedaan om te komen stemmen heeft Itteren het massaal laten afweten. Buiten de initiatiefnemer was er niemand van werkgroep ’t Brook, Dorpsraad of bewoners van Itteren komen opdagen.

De stemtafels voor Itteren bleven akelig leeg

Zeer triest aangezien er een subsidiebedrag van een kleine 20 mille voor het grijpen lag. Op basis van het aantal getelde stemmen bleek dat we 3 stemmen tekort kwamen. Met andere woorden als 3 mensen uit Itteren zich de moeite hadden genomen om te komen stemmen hadden we de subsidie binnengehaald!

De eindstand van de stemrondes, we kwamen 3 stemmen tekort!

Door het gebrek aan belangstelling voor dit project stopt OBI met N Greun Brook Veur Eederein en de overige plannen die er voor ’t Brook klaarliggen. Gezien het vele voorwerk o.a. in de vorm van de vele overleggen met belanghebbenden uiteraard heel jammer, een gemiste kans! Voortzetting van een dergelijk project waarbij ieders inbreng en inzet gevraagd wordt is een kansloze missie vandaar dit besluit.

Géén vervolg voor herinrichting ’t Brook